Op 28 juni 2020 was de slotactiviteit van YoungSeven. In de tuin van de pastorie in Schagen hebben we het heuse spel “Weerwolven” gespeeld. Er waren 16 jongeren aanwezig. De groep was in 2-en gesplitst en Pastor Tilma en Annemiek waren geweldige spelleiders, die het verhaal van Wakkerdam vertelden.

Voor degenen die het verhaal nog niet kennen; Wakkerdam is eigenlijk een heel vredig dorpje. Maar in de nacht veranderen een aantal bewoners van Wakkerdam in weerwolven en die weerwolven wijzen dan iemand in de groep aan die ze die nacht gaan opeten. Aan de inwoners van Wakkerdam de taak om overdag de weerwolven aan te wijzen zodat de onschuldige burgers niet worden opgegeten. Het klinkt misschien wat luguber maar eigenlijk is het een spel van tactiek, nadenken en samenwerken. Het fijne van het spel is dat je dit gewoon vanuit je stoel kunt doen, dus de jongeren konden op 1,5 meter afstand met elkaar dit spel spelen.

Het voelde heel goed om elkaar in het echt weer te zien. Tijdens de coronatijd heeft YoungSeven de jongeren ook via Zoom gezien. We hebben zelfs Bingo via Zoom gespeeld,  met als hoofdprijs 25 badeendjes!

Het was mooi om dit seizoen af te sluiten in de pastorietuin, zomerplannen te bespreken, samen te lachen en samen te eten. Het is leuk om te zien, dat we nu een hele hechte en open groep hebben en dat iedereen zich welkom voelt.

Monica Wildeboer had voor deze slotactiviteit een heerlijke traktatie gemaakt! Nog heel erg bedankt!

Het was een ander seizoen dan anders en het daagde ons uit als teamleden van YoungSeven om de jongeren op een andere manier te bereiken dan we normaal gewend zijn.

We gaan volgend jaar ons 8ste seizoen in en wij vanuit YoungSeven kunnen niet wachten tot we iedereen weer na de zomer zullen zien via beeld of  live.

We willen alle pastores van de parochies bedanken voor al hun steun, vertrouwen en support dit seizoen!

Het vormsel kon in de meeste parochies niet doorgaan. Maar alle jongeren die dit seizoen  gevormd zouden worden, zijn uiteraard volgend seizoen van harte welkom en eventuele vriendjes en/of vriendinnetjes ook!

Zondag 13 september 2020 is onze openingsactiviteit, ‘Expeditie YoungSeven’!

Groetjes en een fijne zomer namens de stuurgroep leden van YoungSeven!

Vorige