Deze activiteit was op zaterdag 7 juli 2018.

Bekijk alle foto’s.

Zet een boeren weiland, prachtig weer en 13 jongeren bij elkaar, en je hebt de slotactiviteit van YoungSeven. Zaterdag 7 juli was de dag dat wij het seizoen 2017/2018 afsloten. We hadden een farmsurvival geboekt op het boerenweiland van Spanbroek. Het was die dag prachtig weer en hierdoor was iedereen super enthousiast.

De team indeling was snel gemaakt, paars en groen, de vertrouwde kleuren van YoungSeven.
We begonnen met het ouderwetse spijkerpoepen, wat de jongeren goed af ging. Daarna werd er fanatiek aan het tafelvoetbal meegedaan, wat toch lastiger was dan verwacht. Het paarse team scoorde als eerste drie keer en ging er dus ook met de punten vandoor. Voor het volgende spel stond een witte, in elkaar gedeukte oude auto voor ons klaar. De jongeren moesten deze zelf voortduwen, waarbij er een iemand achter het stuur zat. Het lastige parcours moest zo snel mogelijk afgelegd worden. Uiteindelijk ging ook paars hier met de punten er vandoor. Na het vermoeiende spel met de auto, mochten er appels overgegooid worden van gaasbak naar gaasbak. De laatste in de rij moest de appels opvangen met een emmer. Je raadt het al, degene met de meeste appels won de punten, en dat was dit keer groen. Hierna moest een iemand van het team zich in een sumoworstelaarspak hijsen. Deze waren best wel groot, zwaar en met het mooie weer ook erg warm. Toch waren er twee die de uitdaging wel aandurfde en sleepten zich in het pak. Degene die als eerste de andere uit de worstel-cirkel wist te werken, won. Het spel werd ditmaal twee keer gespeeld, en beide keren was het paars die zich staande wist te houden.

Na dit uitdagende spel, stond het volgende parcours alweer klaar, dit keer afgelegd met een grote bal met iemand erbovenop. Met toezicht van de begeleiders werden beide teams heelhuids aan de overkant gebracht. Groen deed dit in de snelste tijd. Het volgende spel werd ook door het groene team gewonnen. Ze moesten een parcours afleggen met een kruiwagen, waar iemand in zat. De bestuurder was geblinddoekt en moest luisteren naar de aanwijzingen van degenen die in de kruiwagen zat. Dit lijkt makkelijker dan het is, want er werd een iets andere bewoording gebruikte dan rechts en links. Rechts was ‘boe’, links was ‘beh’, rechtdoor was ‘kukeleku’ en keren was ‘knor knor’. Hilarische parcours werden er afgelegd, die niet eens in de richting van de slalom paaltjes gingen. Bij beide teams was het gelach daarom ook luidkeels te horen. Gelukkig kwamen ze beide over de finishlijn, groen alleen net iets eerder dan paars. Van het kruiwagen rijden gingen we door naar het hooivork werpen. Een gevaarlijk spel voor de omstanders, maar wel erg lastig om te doen. De hooivork moest echt in de grond geworpen worden, en ongeveer 90% ging plat op de grond. Hierna was het de tijd om alle frustraties van school, werk etc. eruit te gooien. Tegenover elkaar zitten op een paal, met alleen twee skippyballen, en wie de andere eraf mept, wint de punten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn ze er zonder al te veel kleerscheuringen, afgekomen. Het eieren gooien moest hierna nog even uitgesteld worden, omdat er een andere groep bezig was, dus we stortte ons eerst op de stormbaan. Onder een tunnel door, over een bouwwerk heen en dan over een slootje en weer terug. Nadat dit spel bijna gelijk eindigde, mochten de jongeren een koe melken. Na wat discussie over dat de koe scheef stond, waardoor er bij de een meer melk uitkwam, bleek groen hier toch echt de beste in te zijn. Het spel waarbij iemand op een schommel moest zitten, en de rest eieren in zijn helm moesten gooien, ging gelijk op, en eindigde hierdoor ook in een gelijkspel. Na het eieren gooien was het tijd voor de ‘natte’ spelletjes. Een glijbaan met zeep en een opblaasbare band was het hoogtepunt. Iedereen wilde wel een aantal keren glijden, zelfs zonder band. Als laatste werd er nog over geklommen, met of zonder touw, over sloten en probeerde mensen droog aan de overkant te komen. Dit lukte bij sommige niet helemaal.

We sloten de dag af met een high-tea, waarvan gretig werd genoten na zo’n actieve dag.
Het was een geslaagde dag waarin iedereen z’n beste beentje voorzette. Op naar volgend seizoen!

Annemiek Meijerink
Stuurgroep YoungSeven

Vorige