Bekijk hier alle foto’s

Zondagmiddag 8 april kwamen 70 tieners en jongeren naar het Julianaklooster om daar een supertoffe middag met elkaar door te brengen, in het kader van Teens Get Together. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit die wordt geïnitieerd door het bisdom, maar die elk jaar door een andere jongerengroep wordt georganiseerd. Dit jaar was YoungSeven aan de beurt, i.s.m. Hi5spirit (tienergroep regio Geestmerambacht) en LifeTeen (tienergroep Haarlem).

Om 12.30 uur werd gestart met een eucharistieviering onder begeleiding van de live band Living Tree. Het was mooi om te zien, dat de kapel van het Julianaklooster tot de nok gevuld was met jongeren, waarvan een deel ook een actieve bijdrage leverde aan de viering. Daar kwam bij, dat er twee jonge priesters voorgingen, t.w. Nico Kerssens en Ignas Tilma en zo werd het thema van de middag, geloof, hoop en liefde, al voor een belangrijk deel ingevuld.

De jongeren waren ingedeeld in acht kleurengroepen, die twee aan twee een circuit van activiteiten afgingen, dat bestond uit:

  • Levend Stratego, waarbij ze de ark van Noach moesten zien te vullen met dieren van de andere groep;
  • Een Estafette, waarbij het er om ging welke groep als eerste de prinses zou redden met behulp van een eenhoorn, een reuzenerwt (2 m. doorsnede) en een vliegend tapijt;
  • Het maken van een symbool van glasmozaïek, over geloof, hoop of liefde;
  • Het beschilderen en versieren van een houten hart van liefde, voor iemand van wie je heel veel houdt;
  • Het knippen van een boomblad, waar ze iets opschreven dat ze ooit hadden gedaan en waar ze veel spijt van hadden. Deze bladeren werden aan een boom bevestigd.

Na het doorlopen van dit circuit kwamen alle groepen samen bij de Lichtboom, waar al hun beschreven bladeren aan bevestigd waren. Pastor Tilma vertelde daar over Zacheüs, die ook in een boom klom om Jezus te zien. En die door een onverwacht, hartverwarmend contact met Jezus spijt kreeg van zijn verkeerde daden en vergeving mocht ontvangen. Hij beterde zijn leven en voelde zich helemaal licht en warm van binnen; hij voelde zich bevrijd. Pastor Tilma sloot af met een mooi gebed, waarin voor ons allemaal de zegen van God werd gevraagd. Daarna werd de boom in brand gestoken, zodat – ritueel gezien – ook al onze spijtbetuigingen opgingen in licht en warmte en opstegen naar God. Ondertussen had een aantal mensen niet stil gezeten en was begonnen met de voorbereidingen van een heerlijke barbecue. Dat ging er wel in, na zo’n enerverende middag. En na nog een lekker verkoelend ijsje, ging iedereen om 19.00 uur voldaan weer huiswaarts.

Reacties zijn gesloten.

Vorige