Deze activiteit was op: 15 oktober 2017

Bekijk alle foto’s.

Een week voor deze openingsdag regende het pijpestelen en dat al enkele weken zo ongeveer complete dagen. We zagen onze geest al dwalen! Hoe zou dat gaan?! Natuurlijk hadden we een plan B, maar plan A was wel verreweg het leukste… Maar gelukkig, de weergoden waar ons zó goed gezind, dat we een werkelijk zomerse dag hadden. Wat een feestje!
Met z’n vijfentwintigen verzamelden we op Speelpark De Swaan in Oudkarspel om onze krachten te meten tijdens de zgn. ‘Highland Games’. De regio was goed vertegenwoordigd: er waren jongeren uit Schagen, Middenmeer, Wieringerwerf, ’t Kruis, De Noord en Nieuwe Niedorp.

Aangezien er zeven nieuwe jongeren bij waren, begon Rianne – een van de stuurgroepleden – met een leuk kennismakingsspel, waardoor de gezellige sfeer meteen goed werd neergezet. Aan het eind kwam Nicola – een van de instructeurs van de Highland Games – de twee ‘clans’ indelen, die het tegen elkaar op gingen nemen. En daarna: op naar het speelveld! Nicola en Rick (de andere instructeur) hadden een mooi parcours uitgezet met superleuke én uitdagende spellen. Het begon gelijk goed. Ze moesten over een muur van wel drie meter hoog klimmen! Jazeker, drie meter! We (de beste stuurlui aan de kant J) hielden ons hart vast, maar de  jongeren vlogen over de muur alsof ze vleugeltjes hadden. Dat was gelijk óók scoren, want het was natuurlijk wel een échte strijd tussen twee (bijna echte…) Schotse clans!

Na deze uitdaging volgde het boomstam-trekken. Tjonge, wat waren die kr@&%*# zwaar zeg! Maar ja, ze wilden natuurlijk wel winnen met hun groep … dus, trekken tot de tongen op de schoenen hingen. En dan ‘spijkerslaan’, dat is heel moeilijk hoor, als je maar één keer mag slaan en ook niet eens mag richten van tevoren. De verschillen tussen de teams liepen op … maar, gelukkig was daar het hoefijzer-gooien (een beetje geluk moet je gewoon afdwingen natuurlijk). Sommigen jongeren hadden daar echt gevoel voor en gooiden meerdere keren raak. Leuk was het zeker!

En zo volgden o.a. nog boomstam-slalom, touwtrekken, tijgeren onder een net door, trekkerband rollen en last-but-not-least bedacht Rick – die eerder bootcampinstructeur was geweest –  dat ze nog niet moe genoeg waren. Ze mochten nog even ‘opdrukken’ en de push-ups telden pas voor punten boven de 30! Tja, en als je dan de hele groep vreselijk z’n best ziet doen om dat te halen, smelt je hart. Wat een doorzetters; wat een kanjers zijn die jongeren van YoungSeven!

En dan denk je: ze zullen wel moe zijn! Maar … niet te moe om ook nog even tegen het opgeblazen reuze-reuze-reuzekussen op te klimmen en er heerlijk rond te springen. Daar krijg je dan wel enorme honger van natuurlijk. Dus werd er lekker patat voor ons gebakken en kreeg iedereen ook nog een ijsje als afsluiting. Een mooi begin van een veelbelovend nieuw seizoen! De sfeer zit er in elk geval al goed in. Tot de volgende keer!

Vorige