Bekijk hier alle foto’s

Op zondag 11 maart kwamen 11 jongeren naar de activiteit Ander brood van YoungSeven. Ze werden daar verwelkomd door een echte bakker, Ruud Tesselaar, die al druk bezig was om alle ingrediƫnten en de ovens klaar te zetten. De jongeren gingen die middag namelijk brood bakken. Bij elke stap kregen ze duidelijke uitleg van Ruud. Het deeg werd in de keukenmachine gekneed en later door de jongeren in kleinere bolletjes verdeeld. Vervolgens konden ze er kunstige vlechtbroodjes van maken, die ze aan het eind van de middag lekker konden opeten.

Het deeg moest natuurlijk ook rijzen. Ondertussen deden de jongeren een spel. De uitdaging was om zoveel mogelijk verschillende broden te herkennen. Dat viel niet eens mee. Suikerbrood en krentenbrood was gemakkelijk thuis te brengen (en vielen bovendien erg in de smaak!), maar andere broodsoorten leken erg op elkaar.

De jongeren hebben ook gehoord hoe brood een rol speelt in de Bijbel en in ons geloof. Pastor Tilma vertelde de verhalen van de uittocht uit Egypte, het Laatste Avondmaal en een verhaal over de viering van de Eucharistie. In al die verhalen speelde brood een rol.

Naar aanleiding van de uittocht uit Egypte hebben de jongeren nog matzes gemaakt. Het leuke daarvan was dat ze zelf van begin af aan het deeg hebben gemaakt, zonder gebruik van een keukenmachine. Dat bleek nog een hele kunst, maar uiteindelijk waren ook de matzes goed gelukt! Al met al was het een gezellige middag.

Vorige