Deze activiteit was op zaterdag 26 mei 2018.

Bij Safari denken we meestal aan de uitgestrekte steppes in Afrika, reizen door onherbergzaam gebied, aan wilde dieren en prachtige natuur. De jongeren van YoungSeven hadden op zaterdag 26 mei een hele andere safari. Een gezellige groep van acht deelnemers verzamelden op deze zonovergoten dag in Middenmeer bij de Mariakapel. Daar startte hun tocht, die door het dorp liep. Onderweg werd duidelijk dat ons leven zelf ook als een reis kan worden gezien en soms wel met een safari kan worden vergeleken. De thema’s die daarbij langskwamen waren ‘keuzes’, ‘vertrouwen’, ‘blijdschap en dankbaarheid’ en ‘wijsheid’. Deze dingen zijn nodig als je een echte safari maakt, maar ook in ons leven komen ze van pas.

Bij elk thema vertelde pastor Tilma over het leven van Maria, de moeder van Jezus. De verhalen uit de Bijbel laten zien dat die thema’s ook een rol speelden in haar leven. Daarom is Maria voor veel mensen een voorbeeld. De dingen die zij als meisje en als moeder tegenkwam, zijn voor veel van ons herkenbaar. In het bijzonder in haar geloof is zij een voorbeeld. Zonder altijd duidelijk te begrijpen wat er gebeurde, luisterde ze naar God en bleef ze haar zoon Jezus volgen. Met de jongeren hebben we de belangrijkste verhalen over Maria bekeken en besproken.

Aan het eind van de wandeling kwamen we weer uit bij de Mariakapel. Daar stonden we stil bij Maria als moeder, waarbij we terecht kunnen met onze zorgen en gebeden. De jongeren die dat wilden staken een kaarsje op en we baden samen het ‘Wees gegroet’. Met een mooi boekje en een medaille uit Lourdes gingen de jongeren toen weer naar huis.

Vorige