Deze acitiviteit was op: 13 januari 2018

Zaterdagavond 13 januari 2018 kwamen we met 14 jongeren in de pastorie van Heerhugowaard De Noord bijeen. Een van de ruimtes werd omgebouwd tot heuse filmzaal met loungekussens, groot scherm en lekkernijen. Privébioscoop voor de leden van YoungSeven. Nadat iedereen binnen is, kiezen we samen een film. We bekijken vier trailers en dan stemmen de jongeren… en natuurlijk precies gelijk aantal stemmen voor 2 films: dit hebben we in de geschiedenis van YoungSeven nog niet eerder gehad. De oplossing wordt snel bedacht: nog een keer stemmen en dan iedereen kiezen tussen deze twee films. En ja hoor… weer gelijk. Gelukkig zijn de jongeren creatief: twee briefjes maken en dan eentje blind pakken. Zo werd de film uiteindelijk l’Ascension, in het Nederlands vertaald ‘De Klim’.

Deze komische film vertelt het verhaal van een Senegalese-Franse jongen, Samy. Hij groeit op in een van de arme wijken van Parijs waar het voor jongeren een moeilijk bestaan is, om zich staande te houden, een baan te vinden en een bestaan op te bouwen. Hij is hopeloos verliefd op Nadia, die een baan bij de plaatselijke supermarkt heeft en hij kent van vroeger van school. Maar Nadia laat zich niet gemakkelijk veroveren en vindt dat Samy eerst maar eens een serieus leven moet opbouwen. Om te beschrijven hoe groot zijn liefde voor haar is, flapt hij eruit dat hij zelfs de Mount Everest voor haar zal beklimmen. Zo sluiten ze een deal… maar weet Samy wel waar hij aan begint? Hoe hoog is de Mount Everest eigenlijk? Hij is eigenlijk alleen gewend de trappen van zijn flat te beklimmen, dus een berg….

Maar Samy wil zich bewijzen en zoekt sponsors voor zijn tocht, o.a. een plaatselijk radiostation gaat hem volgen. Zo vertrekt hij dus echt naar Nepal, om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen en wordt langzaam een mediafenomeen. Gesteund door de mensen die hem volgen en de nieuwe vrienden die hij onderweg maakt zet hij door. Een hilarische film over vooroordelen, cultuurverschillen, doorzettingsvermogen, lef, vriendschap, motivatie en geloof in jezelf.

Tussendoor nog even een lekkere pauze met drinken en chips, en ook de popcorn ontbrak natuurlijk niet. Toen de film was afgelopen hebben we nog even nagepraat en samen opgeruimd, om daarna allemaal opgehaald te worden of naar huis te gaan. Het was weer een geslaagde YoungSeven-avond!

Vorige