Deze activiteit was op zondagmiddag 10 februari 2019.

Bekijk alle foto’s.

Op 10 februari 2019 zijn we op onderzoek uitgegaan of wij vinden dat wonderen bestaan. Samen met 13 jongeren zijn we op onderzoek gegaan;
Door het oude testament, het nieuwe testament en wonderen van niet zo heel lang geleden (traditie).

We begonnen de middag met een woordspin, om ideeën en gedachtes over wonderen te delen. Daarna hebben wij onze kennis vergroot door middel van een Quiz over wonderen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 50% van de Nederlanders gelooft in wonderen? Dat jongeren tussen de 18-34, die hoger opgeleid zijn het meest geloven in wonderen? En dat 1 op de 4 mensen zegt wel eens wonder te hebben meegemaakt. Dit zegt dus dat wonderen niet alleen van heel lang geleden zijn, maar dat het ook van nu is! De winnaars van de quiz zijn beloond met een heuse medaille. Daarop volgend hebben we een stuk gekeken uit de film “Wonder Broeders” in die film gebeurt er een groot wonder. Echt een aanrader om te kijken voor film liefhebbers!

Wij van YoungSeven hebben geprobeerd om wonderen uit het oude testament, nieuwe testament en vanuit de ‘traditie’ (wonderen die niet in de bijbel staan beschreven) in een soort tijdlijn te zetten. Wonderen die we onder andere kort hebben besproken zijn: De mannen in de oven, Daniël in de leeuwenkuil, De bruiloft te Kana, Jezus geeft vele mensen te eten, Het mirakel van Amsterdam, De Runxputte in Heiloo, De Keins en Chiara ‘Luce’ Badano.
Daarna hebben wij de bruiloft te Kana nagespeeld en was er zomaar ineens limonade in de kan (i.p.v. wijn) en tijd voor een pauze!

De jongeren hebben als laatste opdracht, een van de bovenstaande wonderen uitgekozen en hebben deze op een creatieve manier vorm gegeven.

Conclusie van de dag (volgens de aanwezig jongeren en begeleiding): Wonderen bestaan!

Reacties zijn gesloten.

Vorige