Deze acitiviteit was op: 10 november 2017

Blauwe zuster op bezoek

Bekijk hier de foto’s.

Er hing een gezellige sfeer in de pastorie van Heerhugowaard De Noord. Op vrijdagavond 10 november waren tien jongeren van YoungSeven bij elkaar om na te denken over identiteit. Onder het genot van een kopje thee gingen ze aan de slag om hun eigen identiteit op papier te zetten. Dat ging aan de hand van een heel aantal vragen: welke kleur hebben je ogen? Wat is een goede eigenschap van jezelf? Welk geloof spreekt je aan? De jongeren hebben de antwoorden met elkaar vergeleken. Ook maakten ze een onderscheid tussen eigenschappen die nooit veranderen en kenmerken die wel kunnen veranderen. Zo stonden we stil bij ieders persoonlijke identiteit: iedereen is uniek.

Tegelijk is identiteit ook iets wat mensen verbindt. De jongeren dachten na over de groepen waar ze bij horen en wat de mensen in die groep verbindt. Dat bleek niet eens altijd zo gemakkelijk om te omschrijven. Wat heb je nou eigenlijk met je hele vriendengroep gemeenschappelijk als je niet allemaal op dezelfde school zit of in hetzelfde dorp woont?

Ondertussen was zuster Iuxta Crucem aangeschoven. Ze is één van de Blauwe Zusters in Heiloo. Ook zij had alle vragen ingevuld en vertelde aan de hand daarvan haar eigen levensverhaal. Dat was best interessant en ook de jongeren bleken een heleboel vragen te hebben. Wat doet een zuster de hele dag? Wat voor haar zou er onder de sluier zitten? Wat vonden haar ouders ervan dat ze zuster wilde worden? Wat vindt ze het mooiste verhaal in de Bijbel? En zo werden er nog een heleboel vragen op de zuster afgevuurd, die ze allemaal duidelijk kon beantwoorden. Zo vloog de avond om en kregen de jongeren een leuke indruk van het leven als zuster. Het was duidelijk dat het bij haar paste om helemaal vanuit het geloof te leven. Die keuze versterkt wie zij is, haar identiteit.

Vorige