Bekijk alle foto’s

Het was vroeg uit de veren op zo.7 april, want we moesten al vroeg in Hoofddorp zijn. Om 10.00 uur begon de eucharistieviering in de Joannes de Doperkerk en pastoor Tilma ging daarin voor, samen met pastoor Eko, dus het was belangrijk om op tijd te zijn. We werden gastvrij ontvangen en ondanks de drukbezette kerk, bleek de voorste rij nog vrij. Grappig genoeg is dat de rij die de jongeren steevast uitkiezen; lekker vooraan! Het was een mooie viering, met veel aandacht voor de werking van de heilige Geest in ons. Zó fijn, dat we daarop mogen vertrouwen in moeilijke situaties als we het dan zélf niet goed weten…

Na de viering wandelden we de mooie Bijbelse tuin in, achter de kerk. Het was prachtig weer en we kozen een plek uit om samen gezellig te picknicken. Na de lunch werd het tijd voor ons eigen inhoudelijke programma. We startten met het bekijken en beluisteren van een interview met Karel Gomes, de kunstenaar die alle beelden in de Bijbelse tuin heeft gemaakt. We kwamen erachter dat zijn leven getekend is geworden door een heftige gebeurtenis in het begin van WOII. Karel Gomes heeft zijn diepe levenservaringen verwerkt door zich te verdiepen in bijbelse verhalen en e.e.a. verwerkt in veel bijbelse figuren, die hij heeft gemaakt en die zichtbaar zijn in de Bijbelse tuin. Wij kunnen daar ook deel aan hebben, want de Bijbelse tuin is voor iedereen vrij te bezoeken.

Een speciaal onderdeel vormen de Kruiswegstaties; relatief kleine beelden met een enorme zeggingskracht! Als voorbereiding op de komende Goede Week, hebben we hier uitgebreid bij stilgestaan. We hebben de beelden bekeken, gevoeld en zélfs schoongepoetst! Pastoor Tilma en Karin vulden elkaar aan bij het vertellen over de verschillende staties. De jongeren luisterden, maar eerlijk gezegd was onze indruk eigenlijk niet, dat ze er erg van onder de indruk waren. Ze keken soms alle kanten op en waren af en toe met elkaar in gesprek… Maar hoezeer vergisten we ons daarin! Aan het einde kregen de jongeren de gelegenheid om een palmtakje bij de statie te leggen, die ze het meest indrukwekkend vonden. Opnieuw liepen ze langs alle staties en kozen behoedzaam een statie uit. Navraag leerde dat ze wel degelijk héél goed hadden geluisterd, maar – misschien nog belangrijker – ook heel veel hadden gevoeld! De persoonlijke verhalen rond hun keuzes waren bijzonder en raakten ons; ieder van hen had een eigen kruis te dragen en dat werd hierdoor duidelijk. Ze herkenden zich in de thema’s die in de staties werden belicht, naast de lijdensweg van Jezus, maar minstens zo bijzonder: ze putten er kracht uit! Een mooie ervaring die we met elkaar mochten delen, als aanloop op de Goede Week!

Groetjes van YoungSeven!

Reacties zijn gesloten.

Vorige