Op 11 mei 2019 stond de activiteit “Iets doen voor een ander” op het programma. Samen met vijf jongeren gingen wij naar twee woonlocaties van Esdégé- Reigersdaal in Heerhugowaard. De groep werd in tweeën gesplitst; de ene groep ging samen met een aantal van de bewoners een wandeling maken in de omgeving, langs het prachtige meer van Luna in Heerhugowaard! De andere groep heeft samen met de bewoners de tuintjes opgeknapt en planten geplant in de bakken. De middag hebben we feestelijk afgesloten met versierde cakejes, gemaakt door de jongeren en de bewoners. Die we gezamenlijk hebben opgegeten, met een heerlijk kopje thee. Zowel de jongeren, bewoners en begeleiders vonden het een geslaagde middag! Esdégé- Reigersdaal hoopte ons nog een keer terug te zien.
De jongeren gaven aan dat ze het heel leuk en fijn vonden om te zien hoe de bewoners leven en dat ze zulke leuke begeleiders hebben. Ze vonden het jammer dat de middag af was. Een jongere benoemde aan het einde van de middag, dat je voor dit werk op een woongroep, heel veel geduld, liefde en goed moet kunnen luisteren. Hij wist niet of hij dit kon, maar hij wilde hier misschien wel stage in lopen.

Al met al een geslaagde middag, waarbij er veel gelachen, gedaan en besproken is!

Ben je tussen de 12- 18 jaar en wil je een keer meedoen met YoungSeven, om te kijken of het iets voor je is, neem dan gerust contact op met het secretariaat van YoungSeven: secretariaat@youngseven.nl!

Volgende activiteit is op 30 mei 2019 – Dauwtrappen met monniken!

Groetjes,

Pastor Tilma en Rianne

namens YoungSeven!

Vorige