Op 30 mei 2020 heeft YoungSeven de activiteit “Iets doen voor een ander” gedaan via ZOOM. We wilden deze activiteit door laten gaan omdat juist in deze tijd, van Corona, sommige mensen iets extra’s mogen ontvangen.

Er waren 10 jongeren aanwezig via de ZOOM sessie en 2 jongeren konden niet aanwezig zijn tijdens de sessie, maar hebben gevraagd of ze toch een envelop mochten ontvangen zodat ze dit op een ander moment wel konden doen.

We hadden de jongeren voor de activiteit een dichte envelop gebracht met daarin de benodigdheden. Samen tijdens de ZOOM sessie hebben we de envelop opengemaakt. Veel jongeren hadden de envelop al even thuis liggen en konden haast niet wachten om hem open te maken. In de envelop zat een flesje om een briefje in te doen met een boodschap (flessenpost), een gelukspoppetje en een doosje om het flesje en poppetje in te doen. Daarnaast zat er in de envelop ook een zakje thee en wat lekkers die we tijdens het knutselen en bedenken samen opdronken/ aten.

De activiteit begon met het aansteken van een (nep) kaarsje om stil te staan bij alle mensen die het in deze tijd moeilijk en zwaar hebben en die wel een lichtje konden gebruiken. Vervolgens gingen de jongeren digitaal uiteen om een aantal vraagstukken over de coronatijd en hun eigen leven te bespreken.

Na het bespreken van de vraagstukken, gingen de jongeren aan elkaar vertellen naar wie ze hun doosje met geluk gingen brengen. Het was mooi om te horen dat veel jongeren hierover hadden nagedacht en om welke reden ze vonden dat mensen uit hun omgeving wat geluk konden gebruiken.

Na het maken van de doosjes gingen de jongeren corona-proef naar de mensen die ze hadden uitgekozen. Na een half uur kwamen ze weer terug om hun ervaringen met elkaar te delen.

Veel jongeren waren enorm enthousiast en vertelden dat ze een blij gevoel kregen van de reacties van de mensen en omdat ze voor iemand iets konden betekenen.

Bijna alle pastores van de parochies van YoungSeven waren aanwezig tijdens de ZOOM sessie. Eén van de pastores werd tijdens de ZOOM sessie zelf verrast met een geluksdoosje. Hij was zijn geluid vergeten uit te zetten, dus wij waren getuigen van de reactie van de pastoor. Dat was voor de jongeren en begeleiders heel waardevol, omdat je dan hoort hoe blij iemand van zo’n doosje wordt. Wat iets relatief kleins voor een ander kan betekenen.

Het was een waardevolle en mooie activiteit. De jongeren die meededen gaven aan dat ze blij waren dat ze voor iemand anders even iets konden betekenen.

Een mooie middag dus!

Groetjes,

Het team van YoungSeven

Vorige