Deze activiteit was op zondagmiddag 14 oktober 2018.

Op zondag 14 oktober was het zover, het seizoen van YoungSeven werd ingeleid. Dit keer speelde het zich af in de haringstad van Nederland, Enkhuizen. Het was een prachtige YoungSeven dag, want het weer zat ons (wederom) mee.
Om 13.00u stond iedereen fris en fruitig bij het station in Enkhuizen en gingen we op pad. De jongeren werden in drie groepen verdeeld, en met twee begeleiders per groep op pad gestuurd. Er was een stadswandeling gemaakt die de jongeren de leukste en oudste plekjes van Enkhuizen lieten zien. Tijdens de stadswandeling moesten er vragen beantwoord worden over oude huizen, merkwaardige gevelstenen en straatnamen. Tussendoor kwam er af en toe een aanknopingspunt met de activiteiten van dit seizoen. Een begeleider vertelde dan wat deze activiteit inhoudt en waarom alle jongeren hieraan mee moeten doen. Hierdoor leerden de jongeren de activiteiten van aankomend seizoen kennen en worden ze hopelijk enthousiast.
Wat eveneens een deel van de opdracht was, was het herkennen van foto’s van de gebouwen, gevelstenen en straatnamen. Vind de juiste foto bij de juist vraag. Je zag ze af en toe hevig tussen de foto’s zoeken of het plaatje er tussen stond. Op het einde was het nog spannend wie er ging winnen, maar het laatst weggestuurde team, team 3, won nipt. Zij hadden één vraag meer goed dan de rest.
Na deze lange wandeltocht, kwamen we nog met z’n allen bij elkaar om het programma van aankomend seizoen door te nemen. En daarna sloten we deze prachtige dag af met een Italiaans ijsje.
Ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft, en we gaan er een mooi seizoen van maken.

Namens de stuurgroep van YoungSeven,

Annemiek Meijerink

Vorige