Deze activiteit was op zaterdagavond 12 januari 2019.

Beamer en scherm, lekkere stoelen, drie films, 15 jongeren en drie begeleiders. Popcorn, chips en frisdrank… alle ingrediënten voor de inmiddels traditionele YoungSeven filmavond in januari. Nadat iedereen zich lekker geïnstalleerd had met koffie of thee en een koek, draaiden de drie trailers van de films en konden de jongeren stemmen welke film het deze avond ging worden. Met acht tegen vijf stemmen won ‘Battle’ het van ‘Hunt fort he Wilder people’.

In de van oorsprong Noorse film ‘Battle’ volgen we het leven van Amelie. Zij is bevoorrecht te leven in een villa met zwembad in een van de buitenwijken van Oslo. Ze is helemaal gek van moderne dans en volgt daarvoor lessen op een prestigieuze school. Daar oefenen ze voor een auditie waarmee een van de meiden een opleidingsplaats in Amsterdam kan winnen. Ze heeft een leuke groep vrienden en vriendinnen en een vriendje Aksel.

Dan staat haar leven op z’n kop als plotseling blijkt dat haar vader’s bedrijf failliet is, hij de hypotheek niet meer kan betalen en ze uit hun huis moeten. Ze komen terecht op een flatje in een volksbuurt van Oslo, iets heel anders dan ze gewend zijn. Ze vertelt niets aan haar vrienden maar heeft wel een plaats nodig om te oefenen. Zo komt ze terecht bij het plaatselijke buurthuis, waar een danszaal is waar een groep jongeren hip hop oefent. Zo leert ze Mikael kennen, die daar danst en haar uitnodigt mee te doen. Ze leert de groep kennen en oefent met hen. Zij improviseren veel en hebben veel plezier in het dansen, heel anders dan de groep moderne dansers van Amelie. Zo leert ze ook de andere kant van dansen kennen en ze wordt in korte tijd veel beter. Maar het leven in twee zo verschillende werelden is moeilijk voor Amelie: wie is ze echt, waar staat ze voor, waar hoort ze bij? Wat gebeurt er als ze eerlijk is? Met deze vragen die zeker ook tot nadenken aanzetten, een echte jongerenfilm.

En hoe het afloopt: Hoe gaat Amelie om met haar verschillende vrienden, vindt ze de liefde en wint ze de opleidingsplaats voor moderne dans in Amsterdam? Tja…. Dan moet u hem toch echt zelf bekijken!
Stuurgroep YoungSeven

Reacties zijn gesloten.

Vorige