Deze activiteit was op woensdagavond 12 december 2018.

Woensdagavond 12 december kwam een aantal jongeren van YoungSeven bij elkaar in de pastorie van Schagen. Het onderwerp was “Heilige huisjes”. Wat zouden dat eigenlijk zijn? Ze dachten na. Eerst over het woord ‘heilig’. En dan over de huisjes. Tja, het kunnen huisjes zijn waar heiligen wonen. Het kan ook een kerk zijn of een kapelletje. Voor sommigen was het hun eigen huis of van opa en oma. We staken verder in op ‘huisjes waar heiligen wonen’. Via het feit dat mensen eerst overleden zijn, alvorens ze heilig verklaard kunnen worden, kwamen we op reliekhouders als ‘huisjes van heiligen’. Best wel een beetje bizar, vonden ze, om een stukje van iemands lichaam te bewaren nadat iemand overleden was. We kwamen op het vereren, het aanbidden en liefhebben van iemand, waardoor je graag een herinnering aan iemand wilt overhouden. Hoe doen wij dat tegenwoordig? Ze kwamen op foto’s, een sieraad of een ander kleinood van iemand wat je kunt bewaren. Of een mooi aandenken aan een bepaalde belevenis of vakantie, daar wil je soms ook graag een herinnering aan bewaren. We hadden een mooi gesprek samen. Ze hadden allemaal iets meegenomen wat hen dierbaar was en daar maakten ze vervolgens zelf een mooi ‘heilig huisje’ voor. Er werd hard gewerkt en na afloop vertelde iedereen wat hij/zij had meegenomen en waarom het zo dierbaar was. De jongeren deelden persoonlijke, soms ook kwetsbare gevoelens en emoties met elkaar. Dat was een intiem moment met de groep. Iets om dankbaar voor te zijn, want het betekent dat ze de groep als veilig ervaren. En dat is waar we als stuurgroep van YoungSeven ook ons best voor doen. Opnieuw een bijzondere en mooie avond dus!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en ben je na het lezen van dit verslag nieuwsgierig geworden, kom dan gerust een keer kijken bij een van onze volgende activiteiten!
Alle activiteiten én de verslagen van voorgaande activiteiten vind je op onze website: www.youngseven.nl De volgende activiteit is op 12 januari. We gaan dan gezellig film kijken met z’n allen.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te zijn bij YoungSeven, mail dan vrijblijvend naar secretariaat@youngseven.nl en wie weet kunnen we een keer kennis maken!

Groetjes en de allerbeste wensen voor 2019!
Het team van YoungSeven

Vorige