Bekijk hier de foto’s

Het nieuwe seizoen is feestelijk ingeluid met – de al eerder succesvol gebleken – GPS-tocht in de Schoorlse Duinen. Er hadden zich 19 jongeren aangemeld en die bleken samen een hele leuke groep te vormen! Om 13.00 uur verzamelden we bij het Buitencentrum Schoorsle Duinen. Daar werden vier groepen ingedeeld en na uitleg over gebruik van GPS-apparaten en opdrachten voor onderweg, kon de tocht beginnen. Best spannend, want bijna niemand had ervaring met GPS-apparaten. De groepen vertrokken een kwartier na elkaar. In het geheel was voor de route, inclusief de opdrachten, ongeveer drie uur ingepland. Dat bleek goed ingeschat, want ze kwamen mooi op tijd en ongeveer weer een kwartier na elkaar aan bij de Berenkuil. De GPS-route bleek goed te doen geweest voor alle jongeren. Ook het weer werkte goed mee; een paar druppeltjes regen mochten de pret niet drukken en verder was het heerlijk zonnig herfstweer. Onderweg hadden de jongeren foto’s van elkaar gemaakt – in verbinding met de natuur – en ook hadden ze spulletjes verzameld aan de hand van de kleur van een steen die ze aan het begin hadden meegekregen. Dat leverde leuke ‘schilderijtjes’op aan het einde. Bij de Berenkuil was tijd voor wat drinken of wat lekkers en wat puzzelopdrachtjes tijdens het wachten op de anderen.

Nadat ook de laatste groep gearriveerd was, werd de schat gezocht, die verstopt was op het
terrein van de Berenkuil. Met zoveel jongeren is die natuurlijk snel gevonden! Daarin vonden ze voor allemaal een waardebon voor een pannenkoek of een patatje met een snack en wat drinken bij Trefpunt, een restaurant in het centrum van Schoorl. Maar … daar waren we nog niet…

Gelukkig zat er ook een kaart bij van het wandelgebied, met daarop aangegeven de route naar het klimduin. De ware leiders onder de jongeren dienden zich aan en zo’n drie kwartier later rolden we vanaf het klimduin zo het Trefpunt binnen. Daar was de zolder heel gezellig voorbereid op onze komst. Wachtend op ons eten, presenteerden Rianne en pastor Tilma het nieuwe activiteitenprogramma, waar ze zich meteen op konden inschrijven.

Vorige