Bekijk alle foto’s

Zondagmiddag 13.00 uur druppelen de jongeren binnen in de pastorie van Medemblik. Na een korte inleiding las Karin een West-Afrikaans scheppingsverhaal voor, waarin gelijk een antwoord wordt gegeven op de vraag waarom er zoveel verschillende kleuren kinderen op de wereld zijn. Een mooi begin van een heerlijke culturele middag!

Drie groepjes van vier jongeren werken, onder het genot van Zuid-Amerikaanse feestmuziek, aan het maken van heerlijke wereldtapas, lekkere hapjes uit verschillende landen. Te weten Pao de Queijo (Braziliaanse kaasbolletjes), Spaanse empanadas, Mexicaanse tacochips met zelfgemaakte guacamole, Italiaanse spiesjes met mozzarella, cherrytomaatjes en verse basilicumblaades, overgoten met een heerlijke dressing, Franse fruitspiesjes en Hollandse rauwkost met een frisse yoghurtdip. En Braziliaanse Brigadeiros (hagelslagballetjes) als het ‘zoete mondje’ ter afsluiting. Last-but-not-least werden er drie heerlijke, alcoholvrije cocktails gemaakt, die werden geserveerd in speciale, schitterend versierde cocktailglaasjes.

Beetje afruimen, beetje afwassen en toen was het tijd voor de Djembé! Wat een héérlijke workshop was dat! We trommelden dat het een lieve lust was. We zongen, gilden van plezier en Benito de workshopleider kreeg ons met z’n allen ‘los’ op de vloer. Niet geweten dat de jongeren van YoungSeven zó goed konden dansen!

“Waar is het feestje? Hier is het feestje!” schreeuwde de een nog luider dan de ander. Pastor Tilma heeft het geweten. Het doel was om hem naar beneden te krijgen. Het duurde even, maar het bleek toch onweerstaanbaar. Hij trof een stralende groep dansers, zingers en trommelaars aan. Het workshop-uur was zó om!

Vorige