We reisden met eigen auto’s af naar Nieuwkuijk, Noord-Brabant, waar op het terrein van Abdij Mariënkroon allerlei standjes, tenten, springkussen (spring de diepte in… … ) en een podium stonden opgesteld.

We gingen naar een bijeenkomst van ‘Kerk in Nood’, waar we aan het nadenken werden gezet over de situatie waarin vluchtelingen zich vandaag de dag bevinden. We gingen mee op ‘safari’, waar we opnieuw leerden kijken naar de wonderen van de natuur. We deden mee met een workshop ‘beginselen van het hiphop’, dit lieten we op een gegeven moment maar aan de jeugd over en zijn wij (de begeleiders) naar de ‘Daughters of Davis’ (Groot Brittannië) gaan luisteren.

Om 12 uur was er de Heilige mis met Mgr. Van den Hende, Mgr. Liesen van Breda en hulpbisschop Mutsaerts. Hierna was het moment aangebroken om onze, vorig jaar gewonnen, Hoop Award terug te geven. Van de 16 opgegeven groepen/personen welke zich bezighouden met katholiek inspirerend jongerenwerk, waren er 3 genomineerd. Dit jaar is de Hoop Award gewonnen door Stichting Sant’ Egidio uit Amsterdam. Deze stichting zet zich wereldwijd in voor de armsten van de samenleving. Bij deze stichting waren wij in het voorjaar nog te gast in verband met onze activiteit ‘koken voor daklozen’, waarbij we broodpakketten hebben samengesteld en ze op een zeer koude avond aan de daklozen hebben uitgedeeld.

Na de Heilige mis en uitreiking van de Hoop Award, toch wel de hoogtepunten van deze dag, hebben we nog verschillende stands bezocht en zijn we aan het eind van de middag op deze zonovergoten dag, dankbaar en geïnspireerd weer huiswaarts gekeerd.

Vorige