Bekijk hier de foto’s

Met bijna 50 deelnemers heeft jongerengroep YoungSeven afgelopen zondag op feestelijke wijze het seizoen afgesloten.  Zij gingen de uitdaging aan om met een boot het wad op te gaan en lopend terug te komen op Wieringen. Daar stond een hele bakstraat klaar om zelf pannenkoeken te bakken.

De jongeren uit de regio Schagen vertrokken uit de haven van Den Oever. Van daar ging de boot, een echte Wieringer vissersboot, het wad op. Tijdens de vaartocht konden de jongeren zeehonden
spotten. Op een paar drooggevallen zandbanken waren ze echt te zien, tot verbazing van de jeugd. Daarna mochten ze overstappen in een klein bootje, wat ze zover mogelijk naar het drooggevallen wad bracht. Best spannend, om zo met schoenen en al in het water te gaan staan. Maar gelukkig was het een grapje van de schipper dat het leek alsof ze er tot hun middel in kwamen, maar gelukkig was dit tot net over de enkels.

Ken je eigen regio

Het was voor de jongeren een grote verrassing dat dit wadlopen zo dichtbij kon worden gedaan! Velen hadden wel gehoord van wadlopen bij Ameland, maar niet dat dit in Noord-Holland ook kon. Tijdens de zwerftocht over het wad vertelden de Wieringse gidsen van alles over de geschiedenis en de vondsten onderweg, zoals krabben, oesters en  kokkels. “Het was een bijzonder gevoel om zomaar over de zeebodem te lopen. Je zakte steeds weg en dat was wel zwaar maar wel heel leuk. We hebben veel krabben gevonden, waaronder eentje die oorspronkelijk Chinees was.”

Pannenkoekenbakstraat

Bij terugkomst had iedereen wel trek. Nadat in de ‘Wadloperswasstraat’ alle voeten weer schoongespoeld waren gingen de jongeren naar een gastvrije Wieringer boerderij, waar een heerlijke kop soep klaarstond gemaakt door een van de opa’s. Daarna mochten de jongeren zelf aan de slag. Met 15 tegelijk naast elkaar konden ze hun eigen pannenkoek bakken en dat was voor sommigen de eerste keer. Na deze feestelijke maaltijd met ijs toe was met dit zomerfeest het jaar mooi afgesloten.

Vorige