Bekijk hier de foto’s

Zondag 30 juni zijn we met 17 enthousiaste jongeren en 3 begeleiders met de bus afgereisd naar Nieuwkuijk om daar samen met vele andere jongeren uit het land, deel te nemen aan de KJD.

Dit jaar heeft de organisatie de KJD in een nieuw jasje gestoken.  Het is een festival geworden, wat plaats vond in de tuin van de abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk (Brabant).

Na onderweg nog jongeren opgehaald te hebben in Uitgeest en Kortenhoef kwamen we, iets later dan gepland aan. Gelukkig konden we zo aansluiten bij de tweede helft van de eucharistieviering. Na de eucharistieviering was er een middagprogramma met voor elk wat wils. Je kon bij het hoofdpodium blijven zitten en genieten van de muziek die daar werd gemaakt. Maar je kon ook deelnemen aan workshops zoals jambé en dans/theater of je kon mee op Maria-safari.  Je kon stands langs met allemaal informatie wat verschillende organisaties/initiatieven zoal doen en daar je informatie inwinnen. Er waren tenten met verschillende discussies, gesprekken en levensverhalen. Kortom je kon met je eigen groepje lekker rondlopen en datgene doen wat jou interesseerde.

Vanaf 16.30 uur was er weer een gezamenlijk programma. Het werd tijd om de allereerste HOOPaward uit te reiken. . Jong Katholiek, de landelijke jongerenafdeling van de Rooms Katholieke Kerk , heeft deze prijs in het leven geroepen om hoopgevende en inspirerende initiatieven in het katholiek jongerenwerk te belonen. Ze vindt dat er ontzettend veel voor jongeren in de kerk is dat de moeite waard is om gezien te worden, initiatieven en mensen die hoop geven aan de kerk en waar we met zijn allen blij van worden. De prijs bestaat uit een award, een ring uitgevoerd in goud met edelstenen op een ondergrond van olijfhout, geïnspireerd op de hoopgevende olijftak waarmee de duif terugkeerde in het Bijbelse verhaal van de ark van Noach. Er waren 24 inzendingen, waarvan wij één van de vier genomineerde groepen waren, die hem konden winnen. De spanning steeg, maar al snel werd bekend dat ‘YoungSeven’ de HOOPaward in ontvangst mocht nemen. We waren echt superblij en verrast! Dus het feest kon wat ons betreft los barsten. De band ‘Trinity’ stond al klaar, waarna we er met elkaar één groot feest van hebben gemaakt.

Tot slot werd de voetbalwedstrijd Nederland – Mexico met zijn allen op groot scherm gekeken, welke goed werd afgesloten met een mooie overwinning van 2-1. Kortom, een dag met een gouden randje!