Bekijk hier de foto’s

Om 13.30 uur verzamelden we op de parkeerplaats van Dierenpark Hoenderdaell. Hier gingen we iets doen voor dieren, maar wat, dat was nog een verrassing. Door verzorgster Andra werden we meegenomen naar de nieuwe weide van de Walibi’s. Dat zijn soort
minikangoeroe’s. Zij hadden net de week ervoor een nieuwe weide gekregen als vrijloopgebied, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. Hier moesten de takken opgeruimd worden en in houtwallen gelegd worden. In de houtwallen en met stammetjes mochten we schuilplaatsen maken waar de walibi’s ’s nachts of met slecht weer een plekje konden vinden. Enthousiast ging iedereen aan de slag. Er werd met takken gesleept en verschillende plekjes in de houtwallen gemaakt, terwijl de walibi’s gewoon vrij langs ons hupten. Bijzonder hoor! Er was er zelfs eentje met een kleintje in de buidel. De jongens maakten zelfs een heuze hut voor ze. Ondertussen mochten we ook nog genieten van een primeur voor het park: er werden net kangoeroe’s binnengebracht die ook in deze weide gaan leven!

Daarna mochten we met het karretje mee naar de loods waar al het voedsel wordt opgeslagen. Daar moesten alle bakken voor de dieren weer gevuld worden met voedsel, maar welk dier eet wat? Dat was even zoeken. En sommige dieren eten ook vis, of kuikentjes…. Daarnaast krijgen ze veel voedsel wat over datum is van de supermarkt. Dit mocht allemaal uitgepakt en klaargemaakt voor de dieren. Nadat de verzorgster nog wat uitgelegd had, gingen we op pad om in het stiltegebied dit eten naar de dieren te brengen. En wat kwamen ze dichtbij! Daarna mochten we nog mee naar de beren om die hun appels toe te gooien. Het was een hele belevenis, en ondanks het koude weer bleef het gelukkig wel droog en hebben we een unieke middag gehad!

Vorige