Zondag 2 juli hebben we ons 5de seizoen feestelijk afgesloten op Texel! Om 9.30 uur vertrok de boot vanuit Den Helder met aan boord 29 jongeren en 7 begeleiders. Eenmaal op Texel stond de fietsenverhuur al klaar. De meesten kozen voor een tandem. Fietsen op een tandem is een vak apart! Na enige oefenrondjes vertrokken we naar de eerste stop, waar de groep werd voorzien van drinken en iets lekkers. Vervolgens ging iedereen in groepjes verder naar Den Burg. Daar werden ze weer opgevangen en kregen ze uitleg over de speurtocht, die ze lopend door Den Burg gingen doen. Er was namelijk een moord gepleegd en het was aan elk groepje om uit te zoeken wie de moordenaar was en met welk wapen hij/zij de moord gepleegd had.
Na het oplossen van de moord fietsten we vanuit Den Burg naar het strand. Het was niet koud, maar er stond een aardig windje, waardoor de zee een pittige golfslag had. Uitdagend! De meeste jongeren trokken snel hun zwemkleding aan. Verder dan ‘pootje baden’ mocht niet, maar nat werden zij zeker! Degenen die er niet van hielden, gingen lekker een potje voetballen of genieten van de zon.
Om 16.00 uur genoten we van soep en broodjes knakworst. Na het eten pakten we opnieuw de fietsen en vertrokken richting de boot. Dit verliep vlot, waardoor we de boot van 17.30 uur terug naar Den Helder konden nemen. Op de boot werden de gadgets en de flyers met daarop het programma van komend seizoen aan iedereen uitgedeeld.
De jongeren werden bedankt voor hun deelname.

Tot slot werd Janneke Denneman (een van de werkgroepleden) bedankt voor al haar creativiteit, inzet, enthousiasme en gezelligheid tijdens alle seizoenen van YoungSeven. Janneke stapt wegens persoonlijke omstandigheden uit de werkgroep, maar heeft beloofd ons nog wel te willen ondersteunen. Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee!

Vorige