Dit keer werd de jaarlijkse filmavond gehouden op de jongerenzolder van de pastorie in Medemblik, tevens het huis van pastor Tilma. De ruimte was gezellig en functioneel ingericht. Lekkere chill-banken en een mooi scherm om de film op te vertonen. Kortom: een ideale bioscoop! Om 19.30 uur waren alle jongeren aanwezig, 14 in totaal, en konden we de trailers gaan bekijken en stemmen. Er waren drie mogelijkheden: De kronieken van Narnia, Oorlogswinter en Pay it forward. Aan pastor Tilma de eer om de stemmen te tellen; het werd… Pay it forward.

De hoofdpersoon van de film is Trevor, die bij maatschappijleer de opdracht krijgt om een project te bedenken en uit te voeren, waarmee hij de wereld substantieel en ten positieve verandert. Bij Trevor is dit niet tegen dovemansoren gezegd en hij gaat er serieus en slagvaardig mee aan de gang. Al snel komt hij erachter, dat het niet allemaal zomaar gaat en hij krijgt het gevoel dat zijn missie mislukt. Maar … een mens ziet niet altijd wat zijn daden voor gevolgen hebben … en het blijkt in de film, dat zijn project bij veel mensen iets moois in beweging heeft gezet.

We vonden achteraf deze film allemaal een goede keuze, want het was een hele mooie film, waar je ook nog iets van kon leren, zoals een van de jongeren dat zo treffend verwoordde.

Omstreeks middernacht was iedereen weer veilig thuis.

Vorige