Bekijk hier de foto’s van Sirkelslag.

Op vrijdagavond 1 februari speelden we met 3 teams mee met het landelijke internetspel Sirkelslag. Er wordt gespeeld tegen meer dan 400 andere ‑christelijke‑ jongerengroepen in heel Nederland.  Allemaal streden zij om de felbegeerde Sirkelslagtrofee (http://www.sirkelslag.nl). De teams moesten binnen een vastgestelde tijd een aantal opdrachten uitvoeren, waarmee ze punten konden verdienen. Het team met de meeste punten won de trofee.
Onze locatie was de pastorie in Schagen. Het spel begon om 19.30 uur. Elk team werd begeleid door een (volwassen) spelleider en twee juryleden. De opdrachten kwamen via een Internet live video stream van Xnoizz Positive Radio (http://www.eo.nl/radio/xnoizz). Om exact 21.15 uur was het afgelopen en daarna hadden de juryleden nog precies 10 minuten de tijd om de gescoorde punten van ieder team door te geven.

Eline, een van de jongeren uit Schagen, geeft in onderstaande stukje een impressie van de avond:
“Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed aan Sirkelslag. We waren met een redelijke grote groep die weer in 3 kleine groepjes van ongeveer  8 mensen was verdeeld. Bij elk groepje hadden we een coach/spelleider. Ik wist niks van Sirkelslag of wat je dan ging doen. In mijn groepje zaten gezellige, slimme jongeren. Het thema van dit jaar was muziek. De eerste opdrachten gingen om het raden van muziekstukjes. In het begin was het nog wennen met de groep. Weer een andere opdracht was het lama spel: hierdoor ging de groep al wat meer met elkaar om. We hadden ook nog een opdracht met een toren maken van minimaal 60 cm hoog van papier en plakband, waarbij het kattenbelletje boven in de toren moest kunnen “luiden”. Ze waren erg slim, de jongeren van mijn groepje. Wij hadden de hoogste toren en we waren het snelst van onze drie groepjes. Ook hadden we nog een opdracht met plaatjes, waar je dan het soort liedje uit moest raden. Dit deden we met goed teamwork. Als eindopdracht moesten we zoveel mogelijk mensen verzamelen om mee te doen met een dans en zang stuk. Dit gingen we samen met de andere groepjes doen. Het was heel grappig om dit te doen en we gingen door het hele Makadocentrum rennen en mensen vragen. Niet veel mensen wilden mee doen omdat het al erg laat was en ze net uit de stad kwamen. Deze opdracht was dus niet erg goed gelukt, maar wel erg leuk om te doen met de jongeren van YoungSeven. We hebben niet gewonnen van alle groepen in Nederland, maar het is zeker een aanrader om volgend jaar weer mee te doen. Volgend jaar ga ik zeker weer mee doen! Hoop jullie ook te zien.”

Hier kunnen wij ons als organisatie alleen maar bij aan sluiten. Vooral de sing-along vonden wij fantastisch. Geweldig met zoveel verschillende mensen van verschillende leeftijden met zijn allen aan het dansen, zingen en springen!!! Helemaal te gek. Bekijk het fimpje om te zien hoe leuk dat was.

Vorige